WC loopt door

WC loopt door

Veelal is de oplossing om de doorlopende wc (die in de wc-pot door druppelt ofwel een stroompje water door laat sijpelen), eenvoudig de membraan te vervangen. Deze zijn te koop bij alle doe-het-zelf zaken. De kosten hiervoor zijn ongeveer 4 tot 6 Euro. Wie een wc heeft van vijf tot tien jaar oud, of ouder… Dan is de kans groot dat het membraan lek is.

WC problemen

De wc loopt door, in de wc pot aan de achterkant is te zien dat deze druppelt, of zelfs een stroompje water door laat lopen. Dit is complete verkwisting van water. Het loopt enkel weg, zonder dat er enige functie voor is geweest. Daarnaast kan het ook nog ergeren, aangezien het druppelen hoorbaar is. Dus tijd om er iets aan te doen.

Membraan vervangen wc

De vlotter in de wc zorgt ervoor dat de wc weer wordt gevuld en zodra deze vol is, wordt afgesloten. Als het membraan niet meer goed is, kan deze veroorzaken dat de wc zeer langzaam opnieuw wordt gevuld, ofwel niet goed afsluit en een teveel aan water toevoegt, zodat de wc doorloopt. Ook kan het zijn dat het membraan aanslag van kalk heeft, in dat geval is het niet nodig om deze te vervangen, een oplossing van schoonmaakazijn en water voldoet dan. Let er wel op of er geen scheurtjes in zitten. Mocht dit wel zo zijn, haal het membraan uit de vlotter, neem deze mee naar de doe het zelf zaak, en koop een nieuwe.